Salicornia europaea dry plants. |
Salicornia europaea is a commonly harvested European salicorn, also known as sea asparangus due to its taste and its use as a food garnish or a pickled vegetable. This wind pollinated, annual, plant turns into red and purple hues in late summer and autumn.
Salicornia patula seems to be a very similar species ...
________________________________________________________________________
Το γένος Salicornia περιλαμβάνει περίπου 60 σαρκόφυλλα αλόφυτα (φυτά που προτιμούν αλμυρά εδάφη), τα οποία είναι εδώδιμα και φυτρώνουν σε υδροβιότοπους, αλυκές, και σε παραλίες. Χρήσιμη είναι η διάκρισή τους σε δύο κατηγορίες: τα μονοετή και τα πολυετή είδη. Οι στάχτες από την καύση ειδών αυτού του γένους (glassworts) παράγει ανθρακικό νάτριο, που είναι συστατικό στοιχείο στην παραγωγή σαπουνιού και γυαλιού.
Η Salicornia europaea είναι γνωστή ως το σπαράγγι της θάλασσας εξαιτίας της γεύσης του και της χρήσης του ως συνοδευτικό ή ως πίκλες. Αυτό το μονοετές φυτό, που γονιμοποιείται από τον άνεμο, αλλάζει χρώμα στα τέλη καλοκαιριού με φθινόπωρο, και αποκτά υπέροχους τόνους του κόκκινου και του μώβ.
Η Salicornia patula μοιάζει να είναι ένα παρεμφερές είδος ...
The fresh shoots of Salicornia europaea make excellent pickles.
No comments:
Post a Comment